Приветствую Вас, Гость! Регистрация RSS

Мир Политики

Пятница, 29.03.2024
Главная » 2013 » Март » 18 » Азаров: косить "капусту" на іномарках
15:54
Азаров: косить "капусту" на іномарках
Кабінет міністрів України ввів спецмито на іномарки, через що імпортовані автомобілі об’ємом двигуна від тисячі до 22 тисяч см куб. (1-2,2 л) подорожчають на 7,8-15,6% відповідно.

Про це на прес-конференції журналістам заявив генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних транспортних дилерів Олег Назаренко.

«Якщо нам зараз не вдасться скасувати рішення міжвідомчої комісії КМУ з міжнародної торгівлі, то на імпортні авто ми чекаємо значного підняття цін. Єдині, хто виграють – це китайські і корейські імпортери, збірка автівок яких відбувається в Україні. Сьогодні проти такого рішення Кабміну об’єдналося 83 автоклуба, а в цілому 9 млн автомобілістів. А якщо народ заганяти за роги в стойло, то вони водно не будуть купувати автомобілі так званого українського виробника», - сказав Олег Назаренко.

Він також уточнив, що сьогодні уряд керується гаслом підтримки національного автопрому, в той час як так звані вітчизняні заводи перебувають виключно у приватних руках.

«Якщо влада хоче підтримати національного виробника, то вони мають акції цих заводів віддати державі, як це і відбувається в усіх європейських країнах», - додав генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних транспортних дилерів. Він також уточнив, що з огляду на зарплати працівників українських заводів, що в середньому складає 2000 грн, та зарплати європейців, що в середньому складає 7000 євро доцільніше було б говорити не про подорожчання іномарок, а про здешевшання українських автомобілів.

Експерт вважає, що якщо це рішення не буде скасоване, то найближчим часом можна чекати торгівельних санкцій європейських країн проти України.

Як резюмував генеральний директор компанії «Сітроен-Україна» Лоік Фібрак, зараз говорити про розвиток партнерських стосунків нелегко і вони швидше зараз думають про те, щоб зберегти те, що мають.

«Зараз Україна, а точніше її законодавча влада міняє правила під час самої гри. Виграє лише певна група автовиробників, всі решта просто втратять ринок збуту», - підкреслив генеральний директор компанії «Порше-Україна» Мар’ян Словік.

INTV

Категория: Секреты Януковича и ПР | Просмотров: 777 | Добавил: Anubis | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Проверка тиц Яндекс.Метрика