Приветствую Вас, Гость! Регистрация RSS

Мир Политики

Четверг, 18.04.2024
Главная » 2013 » Март » 27 » Міносвіти збирається наполовину скоротити педагогів
18:13
Міносвіти збирається наполовину скоротити педагогів
У Табачника також хочуть збільшити освітянам навантаження та бачити звітність за наукову діяльність.

Національний план дій на 2013-й рік передбачає збільшення кількості студентів на одного викладача, а це може призвести до скорочення педагогічних працівників у 1,5-2 рази.

Про це у зверненні до міністра освіти і науки Дмитра Табачника повідомила голова комітету освіти і науки Лілія Гриневич.

За її даними, ініціатори цього нормативного акту не лише не враховують європейського досвіду, за яким на одного викладача "припадає" 4-6 студентів, а не 9-13, як в Україні, а й планують збільшити кількість студентів на одного викладача з 9-13 до 18 осіб.

"Цього можна досягти двома способами: або за рахунок збільшення граничного навантаження на викладача із 900 до 1300-1500 годин, або за рахунок зменшення тижневого навантаження на студента із нинішніх 30-ти до 18-ти годин", - зазначає голова комітету.

За її словами, у будь-якому випадку "таке реформування призведе до скорочення кількості науково-педагогічних працівників у 1,5-2 рази і зниження якості навчально-виховного процесу".

Окрім цього, за словами Гриневич, у новому документі має бути прописаний результат наукової діяльності викладачів, що також - негативно.

"Як можна займатись наукою в університетах після виконання 1300-1500 годин аудиторного навантаження?" – цікавиться Гриневич у Табачника.

ipress.ua

Категория: Секреты Януковича и ПР | Просмотров: 806 | Добавил: Anubis | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Проверка тиц Яндекс.Метрика