Приветствую Вас, Гость! Регистрация RSS

Мир Политики

Пятница, 29.03.2024
Главная » 2013 » Апрель » 3 » Власником аеропорту «Сімферополь» став син Президента
23:07
Власником аеропорту «Сімферополь» став син Президента
Старший син Президента України Віктора Януковича - Олександр - став власником міжнародного аеропорту «Сімферополь»

Про це сайту «15 хвилин» повідомив народний депутат України, голова Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

Він зазначив, що має намір обговорити з новим власником питання про присвоєння сімферопольському аеропорту імені двічі Героя Радянського Союзу, етнічного кримського татарина Амет-Хана Султана. Як відомо, вчора Верховна Рада України відмовилася включити до порядку денного відповідний законопроект.

«Наскільки нам відомо, аеропорт є в приватній власності сина Януковича, і від нього теж буде багато залежати. Я збираюся поговорити з ним з цього приводу», - сказав Джемілєв.

Глава Меджлісу також повідомив, що законопроект про присвоєння сімферопольському аеропорту імені Амет-Хана Султана внесуть до Верховної Ради повторно. «Ми будемо вносити його знову. Цей законопроект залишився з попередньої сесії», - сказав він.

При цьому Джемілєв зазначив, що до компетенції парламенту країни не відносяться подібні питання. «Верховна Рада може давати лише рекомендації. Але хай буде хоч рекомендація», - додав він.

Перші чутки про те, що міжнародний аеропорт «Сімферополь» переходить під фінансовий контроль Олександра Януковича, з´явилися ще наприкінці минулого року. Тоді ж Forbes припустив, що старшому синові президента може належати аеропорт Одеси.

У цьому році український уряд затвердив програму розвитку сімферопольського аеропорту. Згідно з цим документом, планується реконструювати аеродромний комплекс і побудувати новий термінал. Для реалізації проекту уряд сподівається залучити кошти інвесторів під державні гарантії. Так, на розробку проекту планується знайти 8 млн грн, на будівництво терміналу - 1,4 млрд грн.

http://ua.comments.ua/money/199064-dzhemiliev-vlasnikom-aeroportu-simferopol.html

Категория: Секреты Януковича и ПР | Просмотров: 743 | Добавил: Anubis | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Проверка тиц Яндекс.Метрика