Приветствую Вас, Гость! Регистрация RSS

Мир Политики

Пятница, 29.03.2024
Главная » 2013 » Апрель » 3 » МЗС України відчуло «пакращення» і почало економити на дипломатах
23:11
МЗС України відчуло «пакращення» і почало економити на дипломатах
Міністерство закордонних справ України через урізане в бюджеті на 2013 рік фінансування проводить «оптимізацію витрат»

Про це йдеться в коментарі заступника міністра закордонних справ України – керівника апарату Андрія Олефірова, текст якого мають у розпорядженні «Коментарі».

«У 2013 році дійсно відбулося зменшення фінансування Міністерства закордонних справ України, у порівнянні з попереднім роком», - визнав заступник міністра, пояснивши це «жорсткою світовою кризою».

«У такій ситуації, на наше переконання, першочерговим завданням МЗС України є оптимізація витрат зовнішньополітичного відомства з напрямком фінансування на найбільш пріоритетні напрямки зовнішньої політики, визначені керівництвом держави», - додав він.

Водночас Олефіров заявив, що в першому кварталі 2013 року була «повністю забезпечена оплата праці як у центральному апараті Міністерства, так і в закордонних дипломатичних установах, а також фінансування оренди службових та житлових приміщень, комунальних витрат».

На сьогодні, за його словами, «в жодному разі не йдеться про кадрові скорочення в закордонних дипломатичних установах, натомість відбувається оптимізація нашої роботи на всіх напрямках».

Також Олефіров додав, що МЗС доповіло прем’єр-міністрові Миколі Азарову про «чіткі потреби у посиленні фінансування», і прем’єром дані доручення щодо врахування цих потреб при внесенні змін до держбюджету на цей рік.

Водночас «ZN.UA» з посиланням на власні джерела повідомляє, що з метою «жорсткої економії бюджетних коштів», міністр закордонних справ Леонід Кожара підписав наказ, який передбачає серйозне скорочення фінансування центрального апарату МЗС і дипломатичних представництв України.

Зокрема, в центральному апараті МЗС до кінця травня заборонені всі короткострокові відрядження. Крім того, у посольства відправлені циркуляри, розпорядчі дипломатам, які в рамках планової ротації повинні були повернутися в Україну з довготермінового відрядження протягом 2013 року, зробити це вже до 30 квітня. Водночас, дипломати, які мали приїхати їм на зміну в посольства і консульства, виїдуть у довгострокове відрядження не раніше 1 грудня.

Подібне рішення, як заявили джерела в МЗС, «призведе до майже повного колапсу в роботі посольств, оскільки решта працівників буде займатися не роботою, а формальними відписками, оскільки на них будуть покладені обов’язки тих, що виїхали».

http://ua.comments.ua

Категория: Секреты Януковича и ПР | Просмотров: 728 | Добавил: Anubis | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Проверка тиц Яндекс.Метрика